top of page
Search

Onnistumisen tunteita juoksukurssilla

Updated: Aug 7, 2021

Somevaikuttaja, viestinnän ammattilainen, Islanti-asiantuntija ja intohimoinen crossfit-harrastaja Satu Rämö tuumaili jotakuinkin näin Juoksukunnon parantaminen -kurssista instastoreissaan syyskuun alussa.

”11h työpäivän jälkeen olen pikkaisen kuitti, mutta lähden noudattamaan mun juoksuohjelmaa, mitä olen tehnyt koko kesän.

Mun on pakko kertoa, että tällä viikolla tein yhden lenkin (sellaisen, missä hölkätään 8 min., kävellään 1, hölkätään 8, jne.), se oli melkein 80 min. treeni ja päälle 20 min. lämmittely ja 15 min. jäähdyttely. Eli päädyin hölkkäämään yhteensä noin 2 tuntia, kävelypausseja siinä välissä tietty. Ja tiedättekö, kun tulin kotiin, niin en ollut yhtään väsynyt. Mä en ollut yhtään, yhtään väsynyt, en jaloista enkä etenkään keuhkoista. Mulla oli semmoinen olo, että voisin lähteä uudestaan tekee sen kahden tunnin keikan.

Mä olen tajunnut, kun olen treenannut tosi hitaasti (kahden tunnin aikana vetäisin 8km, eli vauhti on ollut todella hidas ja syke pysyi matalana), et mua ei väsytä yhtään. Ja uskomatonta, mun kunto on noussut. Mä huomasin sen crossfitissä, kun kävin eilen treeneissä. Vedettiin semmoinen ihan kreisi putki, mutta mä en tippunutkaan ekana, mä en väsähtänyt vaan mä jaksoin. Mä ihmettelin, että olen vetänyt tässä 40 burbeeta ja kyllä mua väsyttää, mutta keuhkoista ei lopu happi. Oon hirveen tyytyväinen tähän kurssiin!  Kurssin loputtua ilmoittauduin heti jatkokurssille, ettei tämä hyvin liikkeelle lähtenyt juoksukunnon ja -innon nousu vain jää kesken.”

(Koska tämä palaute ei alun perin ollut kirjallinen, on sitä luettavuuden vuoksi hiukan editoitu.)


Tämä Satun mainitsema treeni onkin ollut aikamoinen juoksijan flow-treeni. Esimerkiksi ystäväni Sanna totesi heinäkuussa samasta treenistä näin.


"Taas mulle kävi vahinko ja lenkistä tuli pidempi kuin oli tarkoitus. Silmät sikkurassa luin ohjeet väärin (tai sitten luetun ymmärtämisessä on muuten vain vikaa) ja 70-72min lenkistä tuli 108min (12x 8+1). Kyllähän se tuntui jaloissa, mutta happi kulki koko ajan hyvin, mikä tuntui ihan uskomattomalta, kun ajattelee kuinka huhtikuussa puuskutin menemään lyhyenkin hölkän jälkeen."


Tämmöinen pidempi treeni on luvassa Juoksukunnon parantaminen -kurssilla viikolla 7. Lähtötasosta riippumatta sen juokseminen on maltillisen, mutta nousujohteisen treenin ansiosta tuntunut nautinnolta.


Juoksukurssi, juoksuvalmennus, online juoksukurssi, verkkojuoksukurssi, juoksukursseja kaiken tasoisille
Rebekka Jaakkola tekee miellyttäviä mutta motivoivia ja tehokkaita juoksuohjelmia.

44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page