top of page
Search

Minne minilomalle luksushotelliin?

Updated: Oct 22, 2022

Nyt kaivetaan esille Suomen upeimmat hotellit ja mieleenpainuvimmat hotellielämykset.

*Mainos The Barö saaristohotelliNeljä vuodenaikaa luksusminilomalla -juttusarja on edennyt syksyyn ja vienkin teidät ihan etelä-rannikolle maailman upeimman saariston syleilyyn Barösundin alueelle Inkooseen. Jos et ole vielä lukenut mun kesän luksusminilomaa jonka vietin Espoon Nuuksiossa kansallispuistossa, niin lue myös se tästä blogikirjoituksesta.


Palataan Inkooseen. Täältä metsän siimeksestä, meren rannalta keskeltä ei mitään löytyy ekologisesti rakennettu upea ja uuden karhea hotelli The Barö.


Leppoisa ajomatka kulkee pitkin isoja teitä metsän reunaa pitkin. Rentoutuminen voi alkaa siis jo matkalla. The Barö sijaitsee Helsingistä reilun tunnin, Tampereelta noin kahden ja puolen tunnin ja Turusta parin tunnin ajomatkan päässä. Mitä lähemmäs hotellia tulee, sen hitaammaksi aika muuttuu. Perillä vastaan tulee ensimmäisenä iso luonnonmukaiseksi jätetty parkkipaikka kallionreunakkeen vieressä. Tällä parkkipaikalla on aina tilaa. Mun mielestä mikään ei ole niin ärsyttävää kuin hotelli, jonne ei saa parkkerattua ilmaiseksi ja helposti. The Barön parkkipaikalla on myös sähköautoille omat latauspisteet, joten voi huoletta laittaa itsensä lisäksi autonsakin latautumaan miniloman ajaksi.


Keskelle metsää, tänne luonnon hiljaisuuteen on rakennettu 19 upean tumman puhuvan luksusmökin lomaresort, joka huokuu rauhaa ja rentoutumista. Tämä paikka on tehty todella kaikkien latautumiseen.


Barössa ei ole pakko nähdä muita ihmisiä ellei halua. Itseasiassa, muita hotellivieraita ei juuri näe kuin ravintolassa, aamusaunassa tai satunnaisesti lankkupolkujen varrella. Illalliset, lounaat ja aamupalatkin saa tilata suoraan huoneeseen, joten halutessasi voit maksimoida hiljaisuuden.


Sisään- ja uloskirjautuminenkin onnistuu näkemättä henkilökuntaa ja halutessaan voi varata iltasaunankin ihan vaan itselle, kuten minä tein.


Barön valttina on viiden tähden palvelut, estetiikka ja täydellinen luonnon rauha. Jokaisessa mökissä on koko seinän kokoiset ikkunat ja ikkunan takana olevat puut saa illalla halutessaan valaistua lempeäksi tauluksi suoraan oman sängyn eteen. Ulkoa paikka on kuin satukirjasta pitkinen laiturimaisine lankkupolkuineen. Kun luonto on koko ajan läsnä, bongasin minäkin minilomallani harmaakurjen, palokärjen ja mustarastaan, joista kaksi viimeistä tuli kurkkimaan juuri mökin ikkunan taakse. Uintireissulla törmäsin myös pieneen otukseen, joita en olekaan nähnyt sitten lapsuuden. Tästä lisää, kun luet eteenpäin.


Maksimi rentoutuminen

Hektinen ruuhkavuosi-arki kaipaa tasaisesti pitkin vuotta rauhaa ja omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Mulle nämä minilomat ovat tehokkaita hengähdystaukoja arjen suorittamisesta ja siksi etsinkin kauneimmat ja rentouttavimmat paikat oman hyvinvoinnin maksimointiin.


Ennen illan saunavuoroa ja meressä pulahtamista käyn syömässä hotellin ravintolassa The Bergissä. Ravintolan keittiö on arvostettu ja laadukas.


Menu vaihtelee kausittain ja on skandinaavisen raikas sekä lähiruokaa suosiva. Menuja on kaksi, jotka vuorottelevat vuoropäivin. Koska ollaan meren rannalla ja lähellä lähiseudun ruuantuottajia, The Barö painottaa kalaa, kauden kasviksia ja luomua mahdollisuuksien mukaan.


Kuhan ja ahvenen on kalastanut vastapäisen rannan kalastaja, lohi savustetaan itse ja listan kurpitsat tulevat Raaseporilaiselta viljelijältä. Myös lihat tulevat läheltä ja suurin osa kasviksista Inkoosta.


Rakastan tätä pieteetillä tehtyä ruokaa, ihania makutvistejä ja suomalaista laadukasta raaka-ainevalikoimaa, jonka valitsemiseen ja valmistamiseen on käytetty aikaa ja vaivaa. Ravintolamestari Niko kertoo, että upean vivahteikas hapanaleipä leivotaan itse ja vielä heidän omasta taikinajuuresta, joka on ollut heillä alusta lähtien.


Sain koko menun maidottomana, mikä ei tuottanut keittiölle ongelmaa vaan vaihtoehtoiset raaka-aineet oli hyvin ajateltu etukäteen. Neljän ruokalajin menu saa makuhermot heräämään ja kaunis ravintolaympäristö upeine maisemineen laskee stressitasot yhä vaan matalammalle. Tällaista elämän kuuluisi olla koko ajan.Aikaisen illallisen jälkeen menen hetkeksi oman mökin rauhaan tuijottamaan ikkunasta avautuvaa metsää ja hengittämään rentoutta. Huoneen sisustus on tummanpuhuva ja hiljaisuuteen ohjaava. Kaikki on laadukasta ja hotellivieraan viihtyvyyteen panostettu. Voit jopa joogata huoneessasi hotellin tarjoamalla jooga-apilla ja joka huoneesta löytyy oma espressokeitin ja hyvä teevalikoima ihania kahvi- tai teehetkiä varten. Elämyksiä saa silmien lisäksi koskettamalla, kuuntelemalla ja nuuhkimalla. Jokaisessa mökissä on myös kevyttakka tunnelman luomiseen. En malta odottaa, että saan käpertyä pimeällä ihanan peiton alle ja tuijottaa pimeyteen.


The Barön saunan saa myös yksityisiin saunahetkiin.

Nyt lähden kuitenkin omalle saunavuorolleni rannalle. Mökistä noin sadan metrin kävelymatkan päässä on rantaparatiisi. Valkoinen hieno hiekka ja tunnelmallinen sauna- ja oleskelurakennus sekä poreallas. Eikä ketään missään. Täydellinen hiljaisuus ja oma rauha. Saunon ja uin luonnon lempeiden äänien kanssa ja elämä virtaa ihan uudella tavalla kehossa.


Tunnelmallisen saunan lauteilta avautuu meri. Harmaahaikara laskeutuu suoraan ikkunan taakse rantaveteen ja tuijotan tätä luonnon ihmettä kiitollisena. Käyn uimassa viileässä vedessä ja nautin olostani. Ihana rentous valtaa koko mielen ja kehon. Vedessä lilluu läpikuultavia meduusoja, niitä joita en sitten lapsuuden nähnyt. Täydellisen satumaista.


Saunan lämmittävä vaikutus houkuttelee istumaan vielä illan pimetessä hetken rannalla. Tuijotan lumoutuneena valkoista hiekkaa ja aurinkopetejä. Tuntuu kuin olisin Ibizalla ilman turisteja. Ei voi kuin nauttia.Loppuillan vietän oman mökin suojassa vällyjen alla ja tuijotan ulos pimeyteen kunnes nukahdan. Pariskuntien ja ystäväporukoiden suosiossa oleva paikka ei välttämättä sovi perheen pienemmille lapsille, ellei lapset ole tottuneet viettämään aikaa luonnossa ilman puistoja tai muita aktiviteetteja. Kahdella eri lomailukerrallani en olekaan törmännyt täällä lapsiin.


Käy muuten katsomassa kuvat ja lukemassa mun ekasta vierailusta The Barööseen vuoden takaisesta instapostauksesta. Vuosi sitten kävin täällä ystävän ja meidän perheen espanjasta tulleen koirajäsenen Solin kanssa. Koirat on siis tervetulleita tännekin. :)


Hotelliaamupala on laadukas, tuoreista aineksista ja tuodaan huoneeseen.

Hotelliaamupala -päivän tärkein ateria


Aamulla herään vähän ennen kuin oveen koputetaan. Aamupala tuodaan Barössä tällä hetkellä jokaiselle suoraan huoneeseen. Näin halutaan maksimoida pitkä ja rento aamu oman mökin tunnelmissa. Lämminhenkinen palvelu välittyy myös tässä hetkessä, eikä henkilökunnalla ole kiireen tuntua vaan jopa takkakin sytytetään minulle, koska en saanut sitä itse syttymään.


Sitten päästään aamupalaan, joka on mun minilomien ehdoton ykkösasia. Rakastan laadukasta ja terveellistä aamupalaa ja tässä sitä nyt on.


Puolukka-mustikkamehu toi mieleen edesmenneen mummuni puolukkamehun ja kaunis puinen aamupalarasia sisälsi runsaasti rapeaa leipää, kalaa, täydellistä kinkkua, hedelmiä sopivina annoksina, vihanneksia, maidotonta jugurttia siemenmysleineen ja ihanaa puuroa sopivan pienissä annoskulhoissa. Syön aamupalani takkatulen loimussa suoraan sängystä ulos tuijottaen mäntymetsää.


Elämä ei voisi olla tällä hetkellä yhtään parempaa, enkä millään haluaisi poistua täältä todellisuuteen.


Miltä kuulostaa, alkaako suakin houkuttaa maksimi rentoutumisen tarjoava miniloma?


Rentouttavin luksusminilomaterveisin,

Rebekka419 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page