top of page
Search

Uudenlaista pöhinää Naisten Kympille valmentajan seurassa

Updated: Oct 6, 2021

Rebekka Jaakkola aloittaa syyskuussa Citroën Naisten Kympin 2022 virallisena valmentajana.

(Tämä juttu on alunperin julkaistu elokuussa Naisten 10 2021 Infolehdessä.)


Naisten Kymppi, juoksuvalmennus, juoksuvalmennus verkossa
Kun juoksu tuntuu hyvältä, sitä haluaa lisää.

Rebekka on verkkovalmennuksia tarjoavan Vahva Elämä -hyvinvointiyrityksen perustaja. Hän

on erikoistunut suunnittelemaan juoksuohjelmia harrastejuoksijoille ja niille, jotka vasta haaveilevat juoksusta. Rebekan juoksuvalmennukset poikkeavat muista ainutlaatuisella tyylillään, jonka mukaan tärkeintä on saada jokainen nauttimaan juoksulenkin joka askeleesta.

”Rebekalla riittää ideoita ja hänessä on sellaista energiaa ja innostavuutta, jotka vakuuttivat jo ensimmäisessä palaverissa, jolloin valinta valmentajaksi oli aika selvä”, iloitsee Naisten Kympin tapahtumapäällikkö Miia Laaksonen ja lupaa, että tapahtumaan on tiedossa uutta pöhinää.

Yhteistyön aloittaminen on molemmille luonnollista, sillä Naisten Kymppi ja Vahva Elämä omaavat samat periaatteet; molemmat haluavat tuoda ihmisille liikunnan iloa. Naisten Kympillä on lupa kävellä vaikka koko matka halutessaan. Vaihtoehtoisesti voi kävellä tai juosta lyhyemmänkin 1,6 kilometrin matkan, mikäli kymppi tuntuu vielä liian hurjalta lenkiltä.

”On innostavaa olla osana tapahtumaa, johon tullaan nauttimaan liikkumisesta ja pitämään hauskaa yhdessä. Minuun vetoaa Naisten Kympissä se, ettei se ole kilpailu vaan hyvin matalan kynnyksen hyvän mielen tapahtuma, missä annetaan kaikille kuntoon katsomatta mahdollisuus nauttia liikkumisesta ilman suorittamisen tuomaa painetta”, Rebekka sanoo.

Rentoa treeniä

Personal trainereiden ja fitness-buumin luvatulla aikakaudella Rebekan valmennusfilosofia on virkistävä. Rebekan verkkovalmennukset keskittyvät maltilliseen treeniin ja kehon toimintakykyyn, ei ulkonäköön tai painoon.

”Liikunta kuuluu kaikille, mutta treenejä on vaikea löytää erittäin huonokuntoisille ja niille, jotka eivät halua treenata veren maku suussa. Usein vaaditaan liikaa ja liian nopeasti. Minä teen juoksuohjelmia, joissa edetään maltillisesti niin, että jokainen treeni tuntuu hyvältä. Kun onnistumisen tunteita saa joka lenkiltä, treeniä haluaa lisää ja motivaatio säilyy huomattavasti paremmin”, Rebekka kertoo periaatteistaan.

Rebekan treeniohjelmien tärkeimpiä ominaisuuksia on muokattavuus omaan arkeen sopivaksi. Jaakkola suositteleekin venyttämään viikon treenit esimerkiksi kymmenelle päivälle, mikäli arki on kiireistä ja täynnä ohjelmaa.

”Kun ihminen pystyy muokkaamaan ohjelmaa itselleen sopivaksi, arjen stressikuorma pysyy pienempänä ja harrastuksen mielekkyys säilyy.”


Naisten Kymppi, juoksuvalmennus, juoksuvalmennus verkossa
Rebekka toivottaa kaikki rohkeasti mukaan harjoittelemaan kohti vuoden 2022 Naisten Kymppiä!

Juoksukursseja kaikille

Naisten Kympin ja Rebekka Jaakkolan yhteistyön myötä 2022 Naisten Kymppi ei ole pelkkä tapahtuma toukokuussa vaan kokonaisvaltainen juoksukokemus, mistä voi alkaa nauttia jo syksyllä Rebekan Naisten Kympin lähettiläille suunnittelemien juoksuohjelmien parissa. Näin myös itse tapahtumasta voi halutessaan ottaa kaiken irti parantuneen juoksukunnon myötä.

”Haluamme saada ihmiset Naisten Kympin fiiliksiin jo kuukausia ennen varsinaista tapahtumaa ja mahdollisuuden juosta kymppi ilman pelkoa suoriutumisesta. Haluan ihmisten löytävän juoksun ilon jo ennen tapahtumaa”, Rebekka summaa Naisten Kympin 2022 tavoitteen.

Naisten Kympin lähettiläille suunniteltuja verkkovalmennuksia on kaiken tasoisille: erittäin huonokuntoisille, aloittelijoille ja heille, joilla kymppi sujuu jo helposti. Kuka tahansa pääsee treenaamaan samoilla ohjelmilla kuin Naisten Kympin lähettiläät, sillä Vahva Elämä / Rebekka Jaakkolan Naisten Kymppi -juoksuvalmennukset tulevat myyntiin syyskuussa.

Naisten Kymppi -juoksuohjelmat perustuvat suosittuihin ja toimiviksi havaittuihin Vahva Elämän juoksuvalmennuksiin. Rebekan suunnittelemia juoksuvalmennuksia on käynyt jo lähes 3000 ihmistä ja palaute on ollut häkellyttävän positiivista.

"Saan kerta toisensa jälkeen viestejä siitä, että asiakas on treeniohjelmani myötä pystynyt juoksemaan pidempään kuin ikinä tai on pystynyt ylipäätään juoksemaan ensimmäistä kertaa elämässään, ja se on mielettömän palkitsevaa myös minulle valmentajana”, Rebekka iloitsee.

Rebekan motivoivien juoksuohjelmien myötä Naisten Kympille odotetaan uusia osallistujia, jotka eivät ole ennen rohjenneet lähteä mukaan tapahtumaan.

”Naisten Kymppi on erityisesti 35-45-vuotiaiden naisten suosiossa. Tulevan tapahtuman ilmoittautumisissa olemme iloksemme havainneet, että tapahtuma on herättänyt laajaa kiinnostusta myös nuoremmissa ikäryhmissä.”, Miia Laaksonen kertoo.


Tule sinäkin mukaan juoksemaan läpi syksyn ja talven kohti seuraavaa kymppiä!


Naisten Kympin juoksuvalmennuksiin pääset tästä.Naisten Kymppi, juoksuvalmennus, juoksuvalmennus verkossa
Rebekka on armollisen liikunnan puolestapuhuja.

Rebekka Jaakkola

  • Kuka: 47-vuotias hyvinvointi- ja juoksuvalmentaja, Vahva Elämä ja CrossFit Kirkkonummi -yritysten perustaja. Entinen ammattisotilas ja poliisi.

  • Mitä ja kenelle: verkkojuoksukursseja erityisesti heille, jotka eivät ole vielä löytäneet juoksun flowta tai rohjenneet edes haaveilla juoksemisesta.

  • Valmennusfilosofia: treenin ja liikunnan tulee tuntua joka kerta miellyttävältä, jolloin sitä haluaa lisää! Ei se päämäärä vaan nautinnollinen matka.

  • Näistä en luovu: uiminen luonnonvesissä läpi vuoden, liikkuvuusharjoitukset ja meditaatio.


Rebekan vinkit hyvään kymppiin

  • Edellisinä päivinä kannattaa huolehtia, että aterioilla on hieman normaalia enemmän hiilihydraatteja. Tankkaa ennen lenkkiä vettä ja juo tarpeen mukaan myös lenkillä nesteitä, niin varmistat nestetasapainon säilymisen. Näin saat ennaltaehkäistyä krampit ja väsymyksen.

  • Kaikki lähtee lämmittelystä. Tee vähintään 20 minuutin lämmittely ennen kymppiä. Liikuta niveliä monipuolisesti, hanki lihaksiin joustoa, herättele jalkojen hermotusta ja nostattele kevyesti sykettä. Älä unohda myöskään ylävartaloa, jotta hartia ja niska pysyvät rentoina juoksun ajan.

  • Ellei sinulla on aikatavoitetta, juokse koko ajan sellaista vauhtia, että jaksat puhua puuskuttamatta. Näin nautit varmemmin joka askeleesta.

  • Jos juoksu tuntuu raskaalta ja/tai hengittäminen ei ole enää rentoa, kävele vaikka joka toinen minuutti. Juoksulenkki on juoksulenkki vaikka välillä käveleekin.

  • Tee lenkin jälkeen 15-20 minuutin loppujäähdyttely. Näin keho palautuu nopeammin eikä seuraavat päivät mene kipeitä lihaksia parannellessa.Kuvat: Jassu Dammert ja Johannes Terhemaa


109 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page