top of page
Search

Satu Rämö ja juoksukurssit

Updated: Oct 6, 2021


Bloggaaja, vaikuttaja, tietokirjailija ja toimittaja Satu Rämö on juossut Vahva Elämän juoksukursseja jo reilun vuoden verran.

Satu Rämö, Vahva Elämä, juoksukurssi
Vaikuttaja Satu Rämö on käynyt kolme Vahva Elämän juoksukurssia.

Kaikki Satua pidempään seuranneet tietävät, että Satulla on kaksi liikuntarakkautta: crossfit ja islanninhevosratsastus. Pitkäaikaiset seuraajat tietävät myös, että Satu on kokeillut juoksua vuosien varrella useammankin kerran, mutta aina juokseminen on tuntunut tahmealta.

Crossfit on kasvattanut Satun lihasvoimaa, kehonhallintaa ja erilaisia painonnosto- ja hyppynarutekniikoita, mutta peruskestävyyttä eli peruskuntoa se ei kehittänyt kuin tiettyyn pisteeseen asti, koska crossfit-treeni ei ole tarpeeksi pitkäkestoista ja matalasykkeistä.


Satu Rämö, Vahva Elämä, juoksukurssi
Satun juoksukunto nousi pääasiassa hitaalla ja miellyttävällä treenillä.

Peruskuntoa kasvattavasta treenistä 70-80% tulisi olla peruskestävyysvauhdilla tehtävää

treeniä. Ja tämä sääntö koskee niin aloittelijoita kuin kokeneempiakin juoksijoita. Peruskuntoalueella treenin keskisykkeen pitäisi olla 120-140 riippuen muun muassa iästä, sukupuolesta, kunnosta ja yksilöllisistä vaihteluista. Kun jaksaa ja malttaa treenata kevyesti, niin lihakset palautuvat paremmin, kunto nousee tasaisesti ja pikkuhiljaa sitä vauhtia tulee lisää.

Tästä pääset lukemaan Satun ajatuksia juoksemisesta ja ensimmäiseltä käymältään juoksukurssilta. Teaserina kerron, että kurssin aikana Satu paransi kymmenen kilometrin aikaansa kahdeksalla minuutilla. Jutusta selviää myös, miten juoksukunnon kohoaminen vaikutti positiivisesti Satun crossfit-treeneihin.

Tästä voit lukea Satun kokemuksia kolmen juoksukurssin jälkeen. Teaserina taas kerron, että matkan varrella hän juoksi huomaamattaan melkein puolimaratonin ja paransi 20 km aikaansa 30 minuutilla.


Satu Rämö, Vahva Elämä, juoksukurssi
Satun yhteistyö Vahva Elämän kanssa jatkuu Naisten Kymppiin toukokuussa 2022

Satu on yksi Naisten Kympin lähettiläistä, joten Satun juoksustooreja voi yhä seurata Instagramissa @satu_ramo. Vastikään Satu kertoi stoorissansa kuinka joutui lopettamaan treenin "kesken" koska tuli nälkä. Treeninä oli juosta niin pitkään kuin hyvältä tuntuu. Sadulla tuli nälkä 2,5 tunnin juoksemisen jälkeen. :D Naisten Kympin virallisena valmentajanahan toimii Vahva Elämän Rebekka Jaakkola.

Täältä löydät kaikki Vahva Elämän juoksukurssit. Satu kävi kurssit Juoksukunnon parantaminen, Juoksukunnon ylläpito ja Tavoitteena kevyt 10-20 km.

Täältä löydät Naisten Kympiin tähtäävät juoksukurssit. Satu on kurssilla Vahva Naisten Kymppi, joka kestää 8 kuukautta.


Kuvat: Björgvin Hilmarsson112 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page