top of page
Search

Neljä vuodenaikaa luksusminilomalla -kesä

Updated: Oct 18, 2022

Mainos Haltia Lake Lodge / luksushotellivinkkejä


Haltia Lake Lodge maisema

Olen jo vuosien ajan käynyt silloin tällöin yhden tai kahden yön minilomalla jossain ihanassa kotimaisessa hotellissa kerätäkseni voimia yrittäjän ja yksinhuoltajan arjestani. Tämä on mun hyvinvoinnin perustaa. Haasteena on ollut löytää tarpeeksi laadukkaita hotelleja, jotka täyttävät mun super vaativat kriteerit. Päätinkin nyt selvittää missä ne kaikki ainutlaatuiset luksushotellit Suomessa on. Olet siis nyt aitiopaikalla, matkalla kohti neljää vuodenaikaa luksus-minilomalla. Tällä juttusarjalla vien sut neljänä vuodenaikana Suomen parhaimpiin boutique-hotelleihin ja me aloitetaan Espoosta Nuuksion kansallispuistomaisemista kesästä. Käy katsomassa myös mun Instagram-postaus tästä vierailusta!


Miniloma on stressittömämpi vaihtoehto kuin vaikka ulkomaanreissu. Miniloma on loman maksimointia, kun ei mene aikaa eikä vaivaa lentokentillä, pakkaamisessa, eri kultturien huomioimisessa tms. Silti se antaa tehokkaan hengähdystauon omasta arjesta ja hei, raha jää Suomeen, suomalaisille yrittäjille. Senkus pakkaa kassiin yötarvikkeet ja poistut omasta arjesta. Minilomailu Suomessa toki maksaa, mutta maksan mieluummin jostain mikä tuntuu ja muistuu mielessä koko loppuelämän. Jos loma ei herätä kummempia tunteita ja saat huonompaa ruokaa mitä itse teet, rahat on hukkaan heitetty.

Haltia Lake Lodge huone


HALTIA LAKE LODGE -glamping

Haltia Lake Lodge, glamping

Majoituin Haltia Lake Lodgessa lapseni kanssa jo vuosi sitten, juuri kun paikka oli auennut. Silloin mukana oli myös meidän Sol-koira, sillä tämä hotelli suorastaan rakastaa koiria. Kurkkaa mun insta-julkaisusta miten Sol otettiin vastaan. :) Tälle minilomalle menin yksin, sillä halusin helliä vain minua itseäni. Kun vuosi sitten majoituttiin hotellin puolella, nyt pääsin linnunpesään, eli Haltia Lake Lodgen 2021 loppuvuodesta avattuun glamping-majoituksen telttaan numero 302. Glamping tarkoittaa luksustelttailua, jossa majoitutaan telttamaisesti, mutta kuitenkin turvallisesti "sisätiloissa". Luksustelttailu täällä tarkoittaa myös lempeitä unia untuvapeiton alla, huoneilmaa jossa tuntuu ulkoilman raikkaus, jokaista tarkkaan mietittyä yksityiskohtaa, rentouttavaa teehetkeä oman linnunpesän parvekkeella, luonnon rauhaa, herätystä Palokärkien keskusteluun ja suoraan sängystä avautuvaa satumetsämaisemaa. Rentouttavaa, rauhoittavaa ja kaunista. Nuuksion kansallispuiston metsä on niin tiheää ja vanhaa metsää, että täällä todella hengitetäänkin metsää ja se tekee myös ulkoilusta ja treenistä täällä erityisen antoisaa. Eräeleganssia siis luksuksella viimeisteltynä.


Haltia Lake Lodge aamupala

Aamupala


Mun tärkein kriteeri hotellia valitessa. Aamupalan pitää olla tuoretta, monipuolista, terveellistä ja jotain mitä ei saa muualta tai kotoa. Pelkkä croisantti ja pekoni ei riitä mulle ja aamupala onkin se syy, miksi olen Haltia Lake Lodgessa jo toistamiseen. Aamupala tuodaan pöytään etukäteen valitulla sisällöllä ja suoraan lautaselle kauniisti aseteltuna. Kaikki on tuoretta, mahdollisimman läheltä ja suomalaista. Asiakkaalta kysytään erikseen, haluaako hän jogurttia, eikä sitä ole vapaasti tarjolla. "Tämä vähentää hävikkiä", kertoi Luka. Kananmunatkin asiakas saa keittää itse ja kaikessa pyritään käyttämään lähialueiden yrittäjien tuotteita. Kahvi tulee Porvoon paahtimolta ja Luka kertoi, että sen pitää olla vastapaahdettua. Siltä se maistuikin. Itse juon kahvini hunajalla ja täällä se tarkoittaa kuusenkerkällä maustettua Mettä-hunajaa, jonka pehmeä maku ja terveellisyys tekee kahvista superkahvia.


Haltia Lake Lodge, toimitusjohtaja, Teemu Tuomarla
Toimitusjohtaja ja osaperustaja Teemu Tuomarla on syystäkin ylpeä hotellistaan.

Vastuullisuus


Pyrin aina ostoksissani valitsemaan vaihtoehdon, jossa on ajateltu myös vastuullisuutta. Hotellia valitessa tällaiset vaihtoehdot ovat omasta kokemuksesta aika vähissä, joten Haltia Lake Lodge erottuu huimasti edukseen majoitusbisneksessä. Yrittäjänä arvostan suuresti yrittäjiä, jotka tekevät liiketoimintaa kestävän kehityksen periaatteilla. Vastuullisuus ei ole helppoa eikä halpaa. Tällaiseen ryhtyvätkin ihmiset, joita aidosti kiinnostaa maapallon hyvinvointi. Se näkyy ja kuuluu Haltia Lake Lodgessa joka paikassa. Myös paikan osaomistajan ja toimitusjohtajan Teemun puheessa. Kuulin pelkkää kiitosta ja kehua, kun hän kertoi henkilökunnastaan. Tämä välittyy myös suoraan työntekijöihin, sillä sain kuulla Lukalta, Joannalta ja Quangilta runsaasti intohimoisia tarinoita hotellista, sen palveluista ja tuotteista.


Haltia Lake Lodge, ravintola

Haltia Lake Lodge, herkut

Miltä sun korvaan kuulostaisi vastaanottotilan turpeesta tehty sisäkatto, Kierrätyskeskuksesta hankitut aterimet, melkein kokonaan käytettynä hankittu vastaanottotilan sisustus sekä ravintola, jonka tavoitteena kotimaisuuden ja makunautintojen lisäksi on ruokahävikin minimointi? Silti niin, että kaikki näyttää luksukselta ja aivan kuin upouudelta. Koko palvelukonsepti on mietitty niin, että luonto kuormittuu mahdollisimman vähän. Myös alkoholit, myytävät oheistuotteet ja ravintolan listaruuat ottivat huomioon suomalaisuuden, kierrätyksen ja laadun.


"Työskenteleminen kansallispuistossa ja Haltia Lodge Lakessa on kuin aarre. Joka päivä jokin ympärillä muuttuu luonnon mukana; sysimusta taivas talvella ja kirkkaus kesällä, hiljaisuus, lintujen äänet, maagiset värit ja kukat joita puhkeaa jatkuvasti erilaisia. Tämän parempaa työpaikkaa ei voisi olla." -sanoo Quang joka on muuttanut Vietnamista Suomeen kahdeksan vuotta sitten.


Haltia Lake Lodge, arvostelu

Quang on oikeassa. Nuuksio ja Haltia Lake Lodge on paratiisi maan päällä. Tutustumisen arvoinen paikka, jossa jokaisen pitäisi käydä edes kerran elämässään. Jos sä haluat päästä satumaahan ja paratiisiin, niin Haltia Lake Lodgella on vielä heinäkuun loppuun asti meneillään glamping-majoitusten kesäkampanja erityishintaan. Aamupala, kuohuviiniä, saunavuoro ja oma luksusteltta. Suosittelen lämpimästi. Ja jos et halua majoittua, niin kun menet Nuuksioon samoilemaan, poikkea kotiin lähtiessä Haltia Lake Lodgen idyllisessä ravintolassa syömässä vaikka maukas tapas-lautanen, taivaallinen kylmäsavulohileipä tai uuniperuna, jonka täytteen saat valita itse. Tai poikkea muuten vaan, piristämässä omaa arkeasi. Omaan hyvinvointiin panostaminen kannattaa aina.


- Rebekka / Vahva elämä

992 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page