top of page
Search

Lisää ihania Naisten Kympin lähettiläitä

Updated: Dec 20, 2021

Naisten Kympin lähettiläillä on treeniä takana kohta kolme kuukautta. Koska matka on pitkä, noin joka neljäs viikko on lempeämpi treeniviikko, jolloin ohjelmassa ei ole välttämättä juoksua laisinkaan vain kehoa huoltavia harjoituksia ja yksi kehonpainolla tehtävä lihaskuntotreeni.


Vahva Elämän juoksuohjelmat ovat helposti omaan arkeen muokattavia ja niinpä esimerkiksi kehonpainotreenejä voi korvata kuntosalitreenillä ja liikkuvuustreenejä lempeällä joogalla.


Talviolosuhteet saattavat aiheuttaa haasteita treenille, mutta hiihto on hyvä korvaava laji ja kovilla pakkasilla lenkkejä voi lyhentää. 1-2 lenkkiä kuukaudessa läpi talven, tai lyhyet 10 minuutin vauhdikkaammat juoksulenkit vähän useammin, pitävät juoksussa kiinni eikä keväällä tarvitse aloittaa kaikkea täysin alusta.

Instagrammin perusteella lähettiläät ovat käyneet sinnikkäästi lenkillä, vaikka taivaalta tulee vettä tai maa on jäässä.Myös he treenaavat Vahva Elämän juoksuohjelmilla
kohti Naisten Kymppiä

Jasmin


Jasminilla on monta rautaa tulessa. Hän työskentelee keikkalähihoitajana, opiskelee avoimessa yliopistossa, päivittää Instagram-tiliään puoliammattimaisesti ja keikkailee valokuvaajana. Jasminin treenejä ja elämää voit seurata Instagramissa @jasmin.muutos365.”Mun juoksutausta on sellainen, että sitä ei juurikaan ole. Ollessani n. 15-16 -vuotias muistan hölkänneeni tuskaisesti 5 km lenkin ajassa 35 min, kun olin päättäväisesti hammasta purren edennyt kävelystä hölkkäkuntoon pikkuhiljaa. Kun saavutin tuon 5 km hölkkämatkan, niin myös hölkkääminen jäi. Se ei tuntunut hyvältä, vaan päinvastoin hyvin ikävältä, etenkin pistona kyljessä. En ole siis koskaan nauttinut ensimmäisestäkään juoksuaskeleesta ennen Rebekan valmennusta.  

Missä sitten menen tällä hetkellä? Nykyisin olen ollut parin vuoden ajan aktiivinen kävelijä. Kävelen lähes kaikkialle sekä työ- että vapaa-ajalla. Viikossa askelia kertyy noin 50-60 kilometrin edestä. Tämä ei ole ollut aina itsestäänselvyys, sillä olin vuosien ajan todella inaktiivinen, joten olen hyvin iloinen siitä, että onnistuin juurruttamaan kävelyn luontevaksi osaksi arkirutiinejani. Tänä syksynä otin seuraavan askeleen, kun pääsin mukaan Rebekan Kävelystä juoksukuntoon -valmennukseen ja Naisten Kympin lähettilääksi!  

Rebekan valmennuksessa mun tavoitteena on kohottaa kuntoa sekä löytää se juoksun ”flow” maltillisella ja nousujohteisella harjoittelulla. Olen ollut hyvin tykästynyt valmennukseen alusta lähtien, sillä harjoitukset ovat sopivan kuormittavia ja motivoivia – jatkuvasti on läsnä sellainen tunne, että kykenen hoitamaan treenin loppuun. Onnistumisen tunteet ovat olleet hyvin palkitsevia sekä saavat oikein odottamaan seuraavaa treeniä.  

Mun lähtöryhmä ensi toukokuun Kympillä on Hölkkääjät ja tavoitteeni on hölkätä koko kymppi niin, että juoksun flow olisi vahvasti läsnä. Nähdään Kympillä!” 

– Jasmin -

Jenni


Jenni kirjoittaa My project is me -blogia, jonka hän aikoinaan perusti tukemaan omaa elämäntaparemonttiaan. Vuosien varrella Jenni on myös inspiroinut muita liikunnalliseen elämäntapaan. Instagramissa Jennin treenejä ja elämää voi seurata tilillä @myprojectismeblog.


”Olen Jenni, 37-vuotias ruuhkavuosia Vantaalla elävä kolmen alle 12-vuotiaan lapsen äiti sekä puoliso. Olen aina ollut kova kävelemään mutta juokseminen on mielestäni aina vaatinut jonkin ihan omanlaisensa kunnon. Ajatuksissa on monesti kyllä ollut siirtymä kävelystä juoksuun mutta se on jäänyt rankkuutensa vuoksi aina joko ajatuksen tasolle tai yhteen kokeilukertaan. Kävelyn lisäksi harjoittelen aktiivisesti kuntosalilla ja satunnaisesti minut löytää myös ryhmäliikuntatunneilta.  

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus osallistua Naisten Kymppiin tähtäävään valmennukseen, olin yhtä aikaa sekä innoissani että hieman kauhuissani. Innoissani siksi, että olinhan jo useamman vuoden ajan halunnut pystyä kävelyn sijaan myös juoksemaan, sillä samalla hyvällä fiiliksellä kuin mitä nyt teen kävellen. Kauhuissani kuitenkin muistelin niitä lukuisia omia yrityksiäni, jotka olivat aina olleet uuvuttavia ja mietin että miten ikinä saisin yhdistettyä kuntosaliharjoittelun ja juoksemisen kun se juokseminen on niin hiivatin rankkaa.  

Onneksi kuitenkin halu oppia juoksemaan hyvällä fiiliksellä voitti ja nyt voin sanoa, että olen hyvällä matkalla kävelijästä juoksijaksi. Ja kun tekeminen on aloitettu oikeasti maltilla, ei kuntosaliharjoittelun ja juoksemisen yhdisteleminen ole koitunut ongelmaksi tai juokseminen ylitsepääsemättömän rankaksi. Itse asiassa päinvastoin, odotan jo että koska pääsee seuraavan kerran tai että kävelyä ja juoksemista yhdistävällä lenkillä juoksuosuus jo alkaisi :D.” 

– Jenni –

Jasmin ja Jenni treenaavat molemmat Kävelystä Naisten Kymppiin -ohjelman mukaan. Kävelystä Naisten Kymppiin -kurssi on tarkoitettu sinulle, joka jaksat ottaa jonkin verran juoksuaskeleita, mutta et ole koskaan tai pitkään aikaan juossut tai saatat hampaat irvessä sisulla juosta jonkin matkaa. Kurssin tavoitteena on juosta Naisten Kymppi osin tai kokonaan. Tästä pääset lukemaan lisää ja ostamaan Kävelystä Naisten Kymppiin – 4kk -verkkokurssin.

Suvi

Suvi on hurahtanut kuntosalitreeniin ja opiskelee töiden ohessa personal traineriksi. Kunnon kohotessa juokseminen oli luonnollinen seuraava askel elämäntaparemontissa, jonka kanssa Suvi on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Suvin elämää ja treenejä voi seurata Instagramisssa @suvilamminaho.”Olen 30-vuotias ikuisesti nuori lahtelainen. Olen aloittanut elämäntapamuutoksen vuoden 2020 alkupuolella ja kiloja on pudonnut tähän mennessä noin -25 kg. 

Olen alkanut harrastamaan liikuntaa kunnolla vasta aikuisiällä ja minulla on ollut kausia, kun en ole liikkunut juuri lainkaan ja olen myös ollut koko elämäni painojojoilija. Olen kärsinyt elämäni aikana mielenterveysongelmista ja kokenut pari työuupumusta, mutta nyt voin paremmin kuin koskaan niin henkisesti kuin fyysisestikin! 

Viimeisen puolen vuoden aikana olen alkanut tuntemaan liikunnan iloa ja liikunnasta on tullut elämäntapa ja rutiini. Juoksun lisäksi käyn aktiivisesti kuntosalilla sekä harrastan tällä hetkellä myös Dancehall Female- tanssia. 

Olen ollut kiinnostunut juoksemisesta jo pidemmän aikaa, mutta juoksun tuntuessa aiemmin todella raskaalta, on into juoksuun aina lopahtanut. Nyt kuitenkin kunnon kasvaessa päätin alkaa ensin kävelemään reippaita kävelylenkkejä ja pikkuhiljaa aloin juoksemaan lyhyitä matkoja. Noin 2 kuukauden tavoitteellisen treenaamisen tuloksena olen jaksanut juosta jo 10 km!  

Mulle on suuri kunnia olla yksi Naisten Kympin lähettiläistä ja olla motivoimassa muita juoksemiseen. Mikään ei ole mahdotonta, jos sulla on motivaatiota ja päättäväisyyttä tavoitella sun unelmia täysillä!”

– Suvi –

Suvi treenaa Juoksukunnon parantaminen Naisten Kymppiin -ohjelmalla. Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka pystyt jo juoksemaan useamman kilometrin, mutta juoksu tuntuu aina jossain määrin raskaalta. Tämän kurssin tavoitteena on juosta koko Naisten Kymppi matkasta nauttien. Tästä voit lukea lisää ja ostaa Juoksukunnon parantaminen Naisten Kymppiin – 4 kk -verkkokurssin.

Riikka


Riikka on ruuhkavuosia elävä kahden tytön äiti, joka on hurahtanut esimerkiksi talviuintiin ja sijoittamiseen. Riikka on päivittänyt Antakee armoo -blogiaan jo mielettömät 14 vuotta. Instagramissa Riikkaa voi seurata tilillä @riikka_hei.


”Terveiset juoksulenkiltä! Vihdoin tämä tapahtuu, että otan aikaa ja harjoittelen tekemään jotain ensin kunnolla sen sijaan, että hyppään suoraan syvään päätyyn ja teen vähän sinne päin.  

Olen yksi Naisten kympin juoksulähettiläistä ja minulla on ilo osallistua juoksuvalmennukseen 8 kuukauden ajan! Olen tästä aivan fiiliksissä. Juoksu on minulle ollut vaikeaa siitä syystä, että olen juossut aina ihan kylmiltään. Siis todella epäsäännöllisesti ja ilman lämmittelyjä. Syke on karannut jo ensi metreillä, vaan olen aina puskenut menemään siitä huolimatta. Nyt harjoittelen kestävyyttä ja jossain kohtaa myös nopeutta. Kuulostaa aivan loistavalta suunnitelmalta ja olen niin innoissani. 

Minua juoksijaksi auttaa supertsemppari Rebekka Jaakkola, jonka valmennuksessa olen. Vahva Elämä -treeniohjelmat ovat tosi monipuolisia ja niitä voi modata omaan aikatauluun sopivaksi. Kurssit ovat verkossa, kaikkeen  tekemiseen on videot ja selkeät ohjeet. Lisäksi Facebookissa on oma ryhmänsä valmennettaville, josta voi kysyä, jos on kysyttävää tai jakaa, jos on jaettavaa.  

Minulla on valtava palo kehittyä – haluan, että juoksen helposti ensi keväänä kympin ja jopa puolimaratonin. Joo-o! Tavoitteita tulee olla ja uskon aidosti, että pystyn tuon reilun parikymppisenkin vetämään ja vielä hyvin. Tällä hetkellä tuskin vielä, mutta ensi keväänä kyllä. 
Juoksijaprofiilini on ollut aiemmin löntystelijä, hidas hölkyttelijä, jonka syke on silti karannut taivaisiin. Elokuussa (2021) Naisten kympillä oli mahtavaa juosta ihan reippaasti porukassa, joka piti koko matkan otteessaan. Sain kipinän, että tämä olisi ihana laji opetella tekemään keholle oikein. Sitä nyt olen harjoittelemassa ja se tekee arkeen uuden ihanan lisän ja antaa lisäenergiaa. 

Juokseminen on edelleen haasteellista, vaan huomaan, että olen jo nyt kehittynyt tosi paljon, vaikka olen vasta seiskaviikolla valmennuksessa. Eri mittaiset juoksutreenit, välihuileineen, sprintteineen ja kehonhuoltoineen ovat minulle selvästikin sitä oikeaa lääkettä juoksukunnon kehittämiseen. Ja tykkään kaikesta! Päkiävenytykset aiheuttavat joskus ärräpäitä, mutta sitten kohta taas on parasta huomata, että hahaa, eipä satukaan. Harjoitus siis tekee todella mestarin. 

Vaan ajatella, miten hienolla matkalla olen, minusta tulee juoksija!”

- Riikka –

Riikka treenaa Vahva Naisten Kymppi -ohjelman mukaan. Vahva Naisten Kymppi on tarkoitettu sinulle, joka pystyt jo juoksemaan vaivatta 5-8 kilometriä. Pystyt ehkä juoksemaan pidempiäkin matkoja, mutta pidemmät matkat tuntuvat usein raskailta. Kurssin tavoitteena on kevyt ja ehkä hieman nopeampikin Naisten Kymppi. Tästä voit lukea lisää ja ostaa Vahva Naisten Kymppi – 4 kk -verkkokurssin.

Näiden kurssien lisäksi Vahva Elämän valikoimissa on myös Erittäin huonokuntoisten kävelystä Naisten Kymppiin -ohjelma, joka on tarkoitettu sinulle, joka et ole harrastanut liikuntaa vuosiin tai koskaan ja sinulla on vaikeuksia kävellä edes lyhyitä matkoja. Tämä on todella lempeä kurssi, jonka tavoitteena ei ole juosta koko Naisten Kymppiä vaan kävellen tai kävelyä ja hölkkää vuorotellen nauttia tapahtumasta. Täältä voit lukea lisää ja ostaa Erittäin huonokuntoisten kävelystä Naisten Kymppiin – 4 kk -verkkokurssin.


Kaikki Naisten Kymppiin tähtäävät neljän kuukauden juoksukurssit alkavat sunnuntaina 23.1.2022.


Kaikkia Naisten Kymppiin tähtääviä juoksukursseja voi ostaa myös lahjaksi. Täältä voi ostaa kurssin ja Naisten Kympin osallistumisen vaikka joululahjaksi.


Tule mukaan elämäsi lempeimmälle ja tehokkaimmalle juoksukurssille!


Lähde mukaan myös vuoden iloisimpaan juoksutapahtumaan.

Täältä voit ostaa liput Naisten Kympille, joka järjestetään lauantaina 21.5.2022.

58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page