top of page
Search

Ihania palautteita juoksukursseista

Updated: Aug 7, 2021

Elo-syyskussa kursseille osallistuneet löysivät hienosti juoksemisen ilon. Oli ihana seurata onnistumisia. Hyvä te!

Juoksuvalmentaja Rebekka Jaakkola ja aloittelijoiden juoksukurssi.
Tavoitteena juosta -kurssin yhteistreeneissä tsempataan toisiamme jaksamaan.

Tavoitteena juosta (livekurssi, joka seuraa kävelystä juoksuun -kurssin runkoa)

"Kiitos inspiroivasta Tavoitteena juosta- kurssista! Pidin erityisesti viikottaisista yhteistreeneistä, koska niiden avulla sain itseni paremmin pidettyä säännöllisessä treenitahdissa. Nettitreenitkin ovat ihan hyviä, mutta antavat ainakin itselleni liikaa mahdollisuutta siirtää treeniä ”huomiseen”. 

Ehdottomasti suosittelen kurssia kaikille, jotka vähänkin ovat kiinnostuneita juoksemisesta tai vain peruskunnon kohottamisesta. 

Oivalluksena kurssin aikana koin alkulämmittelyn ja toisaalta treenin jälkeisen venyttelyn. Mukavaa oli oppia monipuolisia lämmittelyliikkeitä. Myös erilaiset intervallitreenit ovat tuntuneet mielekkäiltä. 

Olen aina tykännyt juoksemisesta, varsinkin pidempää matkaa. Kurssin jälkeen pystyn taas juoksemaan useamman kilometrin rauhalliseen tahtiin ja nauttimaan siitä."

-Inka

"Oli todella motivoiva ja kiva kurssi, kiitos! Löysin juoksemisesta ilon, jota en ole kokenut ala-asteen jälkeen."

-Sanna

Kävelystä juoksuun

"Tämä toimii! Käytännössä lähdin aika lailla nollasta, vaikka olen joskus aiemminkin yrittänyt juosta. Minuutti juoksua putkeen oli vielä 8 viikkoa sitten omanlaisensa saavutus, mutta tänään kurssin viimeisenä treenipäivänä juoksin - hitaasti mutta varmasti - ekaa kertaa koko elämäni aikana 20 minuuttia putkeen! Ihan mahtava olo, tätä on jatkettava ja jatkokurssi onkin jo ostettuna. Kiitos Rebekka! :)"

-Tiina

"Kävelystä juoksuun-kurssin kolmannen viikon toinen treeni takana. Eipä ole vielä koskaan tuntunut juokseminen näin helpolta ja kevyeltä. Olisin voinut jatkaa vielä toiset 20 kierrosta. Näyttää toimivan tämä treeniohjelma! Tänään vielä ihanassa kirpeästä syyssäässä, pitkästä aikaa jopa taas auringonpaisteessa."

-Jenni

"On uskomatonta, että nolostuttavan huonosta lähtötasosta huolimatta jokainen lenkki on tuntunut hyvältä ja jokaisen kerran jälkeen on jäänyt fiilis, että "hei mä pystyin siihen ja oli vieläpä kivaa!". Ehkä parasta on kuitenkin se, ettei tarvitse kärsiä ja silti voi luottaa, että kehittyy, kun noudattaa ammattilaisen laatimaa ohjelmaa. Ei ole kyllä koskaan vielä ollut lenkkeilystä näin mahtava tunne eikä ennen ole heti lenkin jälkeen alkanut odottaa seuraavaa kertaa."

-Nimetön


Juoksukunnon parantaminen

"Suosittelisin - ja olenkin suositellut - kurssiasi ehdottomasti muille. Turhaan et kurssejasi mainosta matalan kynnyksen kursseina.


Kurssin aikana opin nauttimaan juoksusta ja erilaisten treenien tekemisestä. Ehkä voisin itseäni kutsua jo juoksun harrastajaksi, ainakin lenkkeilijäksi.


Kurssi toi myös oivalluksia: Ensinnäkin kävely on loistavaa peruskuntotreeniä ja aivan aliarvostettua. Toiseksi juoksutreeniä et tarvitse tehdä veren maku suussa ja aina sitä samaa rataa kiertäen. Viiden kilometrin juoksun aika ei paranekaan juoksemalla sitä viiden kilometrin lenkkiä kolme kertaa viikossa.


Kurssi meni todella nopeasti. Tuntuu melko ihmeelliseltä, että näin lyhyessä ajassa kehityin näin paljon. Osaan juosta rauhallisesti ja siksikin paljon pidempiä matkoja. Toisaalta juoksu on keventynyt ja painokin keveni pari kiloa.


Kokonaisuudessa juoksukunnon parantaminen -kurssi oli paljon parempi kuin osasin odottaa. Treenit olivat vaihtelevia ja mielekkäitä. Myönnän, että joka sunnuntai odotin, että kello olisi 12 ja uusi treeni olisi julki.


Yhtään treeniä en edes miettinyt jättäväni väliin tai lyhentänyt. Joka viikko tein myös omaa salitreeniä, joskus kävin jopa ylimääräisellä kävelyllä ja pyöräilin töihin, jos jaloissa oli voimaa. Aika hyvin työssäkäyvältä parivuotiaan lapsen äidiltä.


Kiitos tästä kurssista! Juoksukunnon ylläpito -kurssi on jo ostettu "

-Emma

"8 viikon treenit on nyt tehty (juoksukunnon parantaminen). Testinä minulla oli 8 kilometrin hölkkä. Alkutestissä en jaksanut juosta koko matkaa, vaan kävelin välillä. Lopputestissä hölkkäsin koko matkan, ja se meni mukavasti. Aika parani 5 minuutilla, mutta keskisyke oli korkeammalla, samoin maksimi. Mutta olo oli koko ajan hyvä ja olisin jaksanut juosta pitempäänkin.

Kurssi oli todella kiva! Sitä oli helppo seurata, kun laittoi vaan harjoitukset kalenteriin. Mukavinta oli monipuolisuus ja harjoitukset, joissa vuoroteltiin juoksu/kävely. Raskainta oli harjoitus, jossa tehtiin kyykkyhyppyjä. [- -] Seuraavaksi on 6 kuukauden juoksukunnon ylläpito, ja odotan sitä innolla!"

-Kirsi

64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page