top of page
Search

Ihanat Naisten Kympin lähettiläät

Updated: Nov 1, 2021

Syyskuussa 12 ihanaa naista aloitti treenaamisen valitsemillaan Vahva Elämän Naisten Kympin juoksukursseilla. Tuloksia on jo tullut, vaikka takana on vasta viisi viikkoa ja aikaa Naisten kymppiin on vielä melkein seitsemän kuukautta.

Lähettiläät ovat tykänneet erityisesti ihanista liikkuvuusharjoituksista, jotka aukaisevat kehoa ja tekevät juoksemisesta kevyempää. Kaikkiin Vahva Elämän juoksukursseihin kuuluvat video-ohjatut liikkuvuusharjoitukset ovat myös helppo ja nopea tapa tauottaa työpäivää ja saada lisää energiaa.


Muutama lähettiläs on intoutunut juoksutreeneistä niin paljon, että kymppi on mennyt rikki jo hyvissä ajoin ennen Naisten Kympin tapahtumaa.


Naisten Kymppi, Vahva Elämä, Rebekka Jaakkola, yhteistyö

Ensimmäisten Naisten Kympin lähettiläiden esittely

Päivi, Naisten Kymppi, juoksukurssi, Vahva Elämä

Päivi

Päivi aloitti Naisten Kympin -valmennusryhmässä jo 2019 ja juoksi ensimmäisen kymppinsä elokuussa 2021. Vaikka juoksu on Päiville suhteellisen uusi laji, kuuluu monipuolinen liikunta hänen arkeensa. Päivi on loistava esimerkki siitä, että mummonakin voi vielä aloittaa juoksemisen ja kehittyä siinä. Päivin juoksutarinoita voi seurata Instagramissa @päivi_runforfun.

”Olen tasan kuusikymppinen tiimiesihenkilö Järvenpäästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies, kolme aikuista lasta ja yksi maailman söpöin lapsenlapsi; mummon silmäterä pikkuinen Sienna 2,5 vuotta. Mummoilu on minulle hyvin tärkeää.  
 
Rakastan liikuntaa, mökkeilyä ja matkustamista. Vanha sanonta ”vierivä kivi ei sammaloidu” sopii minuun ja vuosien karttuessa onkin entistä tärkeämpää pitää kunnostaan huolta ja kehittää erityisesti peruskuntoa.
 
Juoksusta kiinnostuin tosissani pari vuotta sitten kun tulin valituksi ”kympin naisiin”.  Aiemminkin olin juoksua kokeillut, lopettanut ja taas kokeillut. Viime talven harjoittelin myös verkkojuoksukoulussa ja se ruokki innostustani juoksuun ja säännölliseen harjoitteluun. Juoksin elokuussa ensimmäisen Naisten Kymppini, nyt tähtään kohti seuraavaa hyvää oloa ja ehkä myös aikaa parantaen.
Juoksun oheen tanssin itämaista tanssia sekä joogaan ja jumppaan kotosalla. Tiedän mm. liikkuvuuden ja kehonhuollon olevan tärkeä osa juoksussa kehittymistä. 
 
Tällä hetkellä tavoittelen juoksuuni rentoutta, juoksun iloa ja hyvää oloa koko matkalle, oli lenkin pituus sitten mikä tahansa. Sekä säännöllistä paneutumista lihaskuntoon, liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon. Myös säännölliset alkulämmittelyt ja loppuverkat jäävät minulta usein puuttumaan eli niihin aion nyt panostaa. Unohtamatta kaikkein tärkeintä eli lepoa  silloin kun kroppa sitä vaatii. Elämä vaan on ihan liian lyhyt otsa rypyssä pinkomiseen.” 
 
– Päivi –

Jenni, juoksukurssi, Naisten Kymppi, Vahva Elämä

Jenni


Jenni oli mielestään lapsena epäliikunnallinen, koska koululiikuntatraumat. Parikymppisenä hän harrasti kuntosalia ja ratsastusta, mutta kolmenkympin tienoilla hän alkoi harrastaa liikuntaa aktiivisemmin ja juoksu tuli kuvioihin. Jennin juoksutarinoita voit seurata Instagramissa @mattilajennirun.

”Juoksua aloin järkevämmin ja suuremmassa mittakaavassa harrastaa 2013 PT-ystäväni juoksukoulussa. Ensimmäisen kymppini juoksin Naisten Kympillä keväällä 2013! Nälkä kasvoi syödessä aika nopeasti ja jo seuraavana vuonna 2014 oli ensimmäisen puolimaratonin ja maratonin vuoro. 
 
Pian maratonin jälkeen sairastuin rintasyöpään, mutta leikkauksien ja hoitojen jälkeen pääsin jälleen pikkuhiljaa liikunnan ja juoksun pariin. Sillä tiellä olen jatkanut! 
 
Juoksen suunnilleen 1-3 kertaa viikossa, tavoitteena on nykyään ennemminkin nauttia ulkoilusta ja liikunnasta, ilman että jahtaisin uusia ennätyksiä. Kroppa ei myöskään ole entisellään ja se on täytynyt vain hyväksyä. Tykkään osallistua erilaisiin juoksutapahtumiin ja niitä on yleensä vuodessa 5-6. Juoksun parista olen myös löytänyt uusia tuttavia ja ystäviä. Tavoitteena on jatkaa harrastusta ilman, että palaan entiseen suorittaja-moodiin. :)”
 
– Jenni –

Päivi ja Jenni treenaavat molemmat Vahva Naisten Kymppi -ohjelman mukaan. Vahva Naisten Kymppi on tarkoitettu sinulle, joka pystyt jo juoksemaan vaivatta 5-8 kilometriä. Pystyt ehkä juoksemaan pidempiäkin matkoja, mutta pidemmät matkat tuntuvat usein raskailta. Kurssin tavoitteena on kevyt ja ehkä hieman nopeampikin Naisten Kymppi. Tästä pääset lukemaan lisää ja ostamaan Vahva Naisten Kymppi – 6kk verkkokurssin.


Iina Moukola, juoksukurssi, Vahva Elämä, Naisten Kymppi

Iina

Iina on Suomen ensimmäisiä ammattibloggaajia. Hänen Moumou bloginsa on jo 12 vuoden ikäinen. Moumou on klassinen lifestyle-blogi, jossa aiheina ovat tyyli, kauneus, hyvinvointi ja perhe. Blogin lisäksi Iinan elämää voi seurata Instagramissa @iinamou.

"En pidä itseäsi niin sanotusti juoksijatyyppinä. Taustallani on kyllä äidin kanssa vuosia sitten Helsingissä juostu puolimaraton, ja osallistuin nyt jo viidettä kertaa Pirkan Hölkkään, jonka pituus on hurjat 33 kilometriä. Hölkän reippailen läpi vuoroin kävellen, vuoroin hölkäten. En ole rehellisesti sanoen edes varma, kauanko pystyn nykyään juoksemaan yhtäjaksoisesti. Koen, että äidiksi tulemisen jälkeen juoksukuntoni on vain murto-osa entisestä. 
 
Olen parantanut juoksutekniikkaani ja jaksamistani Rebekan 8 viikon "Kävelystä juoksuun" -verkkojuoksukurssilla, joten kun Rebekka pyysi lähtemään mukaan treenaamaan kohti ensi kevään Naisten Kymppiä, suostuin epäröimättä. Okei, no hetken mietin, pystynkö siihen, mutta luotan valmennuksiin sataprosenttisesti. Eli yksi innokas töölöläinen täällä etsii vertaistukea ja jakaa onnessaan fiiliksiä matkalta kohti 10 kilometrin juoksusuoritusta. Pitäkäähän peukut pystyssä!"
 
– Iina –

Iina treenaa Juoksukunnon parantaminen Naisten Kymppiin -ohjelmalla. Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka pystyt jo juoksemaan useamman kilometrin, mutta juoksu tuntuu aina jossain määrin raskaalta. Tämän kurssin tavoitteena on juosta koko Naisten Kymppi matkasta nauttien. Tästä voit ostaa Juoksukunnon parantaminen Naisten Kymppiin – 6kk kurssin.


Emmi Anniina, juoksukurssi, Vahva Elämä, Naisten Kymppi

Emmi

Emmillä on enemmän rautoja tulessa kuin keskivertoihmisellä. Suurperheen lisäksi Emmi pyörittää omaa yritystä, jonka kautta hän parantaa lasten hyvinvointia valmentamalla aikuisia parempaan vuorovaikutukseen lasten kanssa. Emmi on yhteiskuntatieteiden maisteri, NLP-valmentaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, luontaiset taipumukset -valmentaja ja lisäksi hän opiskelee koko ajan lisää. Hän on myös sisällöntuottaja, freelancer-kirjoittaja ja artistiystävänsä keikkamyyjä. Emmin elämää voi seurata Emmi Anniina -blogissa sekä Instagramissa @emmianniinajansson.

”Olen neljän lapsen äiti, joka yrittää viimeisimmän synnytyksen jälkeen taas käynnistellä liikunnallista elämäntapaa kunnolla. Ja koska ikä alkaa lähestyä neljääkymppiä, olisi hyvä juurruttaa arkeen oman hyvinvoinnin hetkiä. Tämä juoksuprojekti sopinee näihin tavoitteisiin loistavasti, varsinkin, kun saan startata juoksemiset oman aloittelijatason mukaisesti. 
 
Koska synnytyksestä on vain 7 kuukautta ja viimeisistä juoksulenkeistä 12 vuotta, on kiva, kun saan valmentajan tsemppaamaan tähän kahdeksan kuukauden projektiin. Lasten perässä juoksemisen lisäksi siis toivottelen itselleni ihania juoksukilometrejä metsissä ja teillä! Toivon myös, että saan innostettua kaksi vanhinta lasta lenkeilleni mukaan, niin saan omien hetkien lisäksi ihania yhteisiä hetkiä koululaisten kanssa.”
 
– Emmi –

Emmi treenaa Erittäin huonokuntoisten Kävelystä Naisten Kymppiin -ohjelman mukaan. Kurssi sopii huonokuntoisten lisäksi hyvin vauvojen äideille, joiden täytyy aloittaa treenit raskauden ja synnytyksen jälkeen lempeästi. Treenit alkavat kävelylenkeillä ja lihaskunnon vahvistamisella. Treenit ovat alkuun myös ihanan lyhyitä, joten ne on helppo saada mahtumaan vauva- ja lapsiperhearkeen. Kävelyä ja hölkkää vuorottelevat lenkit tulevat mukaan vasta kurssin puolen välin jälkeen. Tämä on todella lempeä kurssi, jonka tavoitteena ei ole juosta koko Naisten Kymppiä vaan kävellen tai kävelyä ja hölkkää vuorotellen nauttia tapahtumasta. Tästä pääset ostamaan Erittäin huonokuntoisten Kävelystä Naisten Kymppiin – 6kk verkkokurssin.

Näiden kurssien lisäksi Vahva Elämän valikoimissa on myös Kävelystä Naisten Kymppiin -kurssi, joka on tarkoitettu sinulle, joka jaksat ottaa jonkin verran juoksuaskeleita, mutta et ole koskaan tai pitkään aikaan juossut tai saatat hampaat irvessä sisulla juosta jonkin matkaa. Kurssin tavoitteena on juosta Naisten kymppi osin tai kokonaan. Tästä voit ostaa Kävelystä Naisten Kymppiin - 6kk verkkokurssin.

Kaikki Naisten Kymppiin tähtäävät kuuden kuukauden juoksukurssit alkavat sunnuntaina 21.11.


Tule mukaan elämäsi lempeimmälle ja tehokkaimmalle juoksukurssille!


Lähde mukaan myös vuoden iloisimpaan juoksutapahtumaan.

Täältä voit ostaa liput Naisten Kympille, joka järjestetään lauantaina 21.5.2022.107 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page