top of page
Search

Hyvinvoinnin maksimointi

Updated: Oct 18, 2022

Mainos MINI Suomi / Bavaria

Rebekka Jaakkola, hyvinvointivalmentaja, hyvinvointi, stressin vähentäminen

Miten MINI sähköauto liittyy hyvinvointiin?


Vielä muutama vuosi sitten hyvinvointi tarkoitti mulle lähinnä hyvää kuntoa, lihaksia ja terveenä pysymistä.


Paahdoin menemään töissä sekä arjessa, sillä yrittäjänä ja yksinhuoltajana se vain oli pakko. Tai näin luulin.


Siinä sivussa tuli hoidettua ero, yksi konkurssi, toisen yrityksen perustaminen ja pitkäaikainen sairaus. Ajattelin, että tällaista elämä nyt vaan on ja kun keskityn parantamaan kuntoa ja syömään terveellisesti, kaikki kyllä vielä muuttuu paremmaksi.


No ei muuttunut. Lopulta olin vaikeasti uupunut ja ymmärsin, että elämässä pitää muuttua jotain perustavanlaatuista, että joskus helpottaa. Se jokin oli monen pienen asian muuttamista, eli elämän palapelin aloittamista.

Rebekka Jaakkola, hyvinvointivalmentaja, hyvinvointi, stressin vähentäminen

MINI tarkoittaa vähemmän stressiä


Elämän palapeliin ei vaikuta joku yksittäinen asia, kuten treeni tai ruokavalio, vaan kaikki ne arjen pienet ja isotkin palaset. Mieti miten paljon sun arjessa on erilaisia stressitekijöitä. Uskallan väittää, että paljon enemmän mitä olet tajunnutkaan.


Mä aloin jo vuosia sitten vähentämään kuormittavia asioita. Vähensin siivousta ja työn tekemistä, karsin lapsen harrastuksia (vähemmän kuskauksia) ja poistin Facebookista kaikki kaverini (vähemmän ärsykkeitä). Muutamia mainitakseni.


Mitä jos sä poistaisit sun stressitekijöistä yhden pienen asian joka viikko? Pelkästään kännykän käytön vähentäminen 10 minuuttia päivässä toisi sulle yli 2,5 vuorokautta lisäaikaa vuodessa.


Tänä päivänä myös ilmastonmuutos, Ukrainan sota, energiakriisi ja inflaatio aiheuttaa stressiä. Samoin mun 20 vuotta vanha auto, kun se ei enää mennyt katsastuksesta läpi ja korjauskustannusarvio hipoi yli toista tuhatta euroa. Kun olin jo alkuvuodesta käyttänyt auton korjauksiin reippaan tonnin ja mietin sitä öljyn määrää mitä autoon upposi joka vuosi, päätin että tämä stressi saa loppua myös.


Laskutoimitusten ja googlettelun jälkeen ymmärsin hyvin nopeasti, että mun hyvinvoinnin kannalta kaikkein järkevämmäksi tulee MINI Yksityisleasing ja MINI täyssähköauto. Pelkkä ajatus pakokaasuttomasta ja huoltovapaasta autosta vähensi mun stressikäyrää huomattavasti. Valitsin siis edullisen, upean ja kokoaan suuremman MINI Cooper SE:n.


Avaan teille vielä myöhemmin ihan tarkkaan, miten tämä vaihto vanhasta autosta Bavarian MINI Yksityisleasingiin vaikutti mun taloudelliseen tilanteeseen. Itseäni yllätti se, että upouusi sähköauto tulee mulle halvemmaksi kuin mun vanha auto.


MINI, yksityisleasing

MINI tarkoittaa helppoutta


Bavaria MINI Yksityisleasing on helppo ja vaivaton.


Se poisti multa oikeastaan kaikki autoiluun liittyvät stressitekijät, sillä sopimukseen kuuluu lähestulkoon kaikki mitä helppoon autoiluun tarvitaan.


Mä maksan kuukausimaksua ja siihen hintaan kuuluu huollot, molemmat renkaat ja niiden kausittaiset vaihdot, teknisten vikojen korjaukset, sijaisauto, jos jää tien päälle ja mikä tärkeintä, MINI:n apu tilanteessa kuin tilanteessa.


Autossa on jopa automatiikka, joka hälyttää apua, jos joutuu kolariin, jossa turvatyynyt laukeaa eikä pysty hälyttämään apua itse. Musta tämä on super lohduttava tieto, erityisesti sen jälkeen kun ystäväni joutui hiljattain kolariin eikä pystynyt hälyttämään itselleen apua.


Mun ei siis tarvi enää ikinä murehtia, minne vien auton korjaukseen tai mitä teen, jos jään tien päälle. Kaikki on otettu mun harteilta, kun MINI Suomi huolehtii kaikesta. Autossa on jopa puhelinnumero takalootaan tallennettuna, johon voi soittaa missä tahansa ongelmatilanteessa. Eikä maksa mitään extraa.


MINI, yksityisleasing

MINI tarkoittaa päästötöntä ajoa


Mulle kestävä kehitys ja ekologisuus tarkoittaa isoa palasta mun hyvinvoinnin palapelissä.


Kun tiedän, että monessa asiassa mulla olisi vielä petrattavaa ekologisuuden suhteen, niin en ainakaan enää jätä päästöjä ilmaan ajaessani.


Alkuun ajatus sähköautosta pelotti. Voiko siitä saada sähköiskuja, mitä jos sähkö loppuu kesken ajon ja onko sitä vaikea ladata?


Jo parin päivän ajon jälkeen nuo huolet hälveni. Ei enää koskaan pakokaasuja ilmaan, eikä mun tarvi enää ikinä käydä tankilla! Mikä ajan ja vaivan säästö.


Nopeasti laskettuna (vartti per viikko tankille ajot ja siellä olo yhteen laskettuna) käytin ennen pelkkään tankkaukseen vähintään 13 tuntia vuodessa. Se on yhden vuorokauden valveilla olo, eikä välttämättä edes riitä. Iso helpotus mun arkeen! Jos se susta kuulostaa pieneltä muutokselta, niin mieti kun olet poistanut vuodesta ne kaikki muut 51 pientä stressitekijää joista tämä oli yksi... Alkaa vaikutukset olla isot. :)


No miten se sähkö tankataan, onko se vaikeaa? Ei ole. Ajan omaan pihaani ja kytken illalla omasta talon seinästä tulevan latauspään auton latauspistokkeeseen. Yön edullisimpina sähkötunteina auto lataantuu ja siinä se. Kun lähden ajamaan, otan latauspään pois. Älyttömän helppoa. Ja yhdellä täydellä täydellä tankillisella sähköä pystyy MINI:llä ajamaan taloudellisella ajolla yli 200 kilsaa. Mun ajoilla se tarkoittaa, että edes omalla pihalla latausta ei tarvi tehdä läheskään joka päivä.


Tästä pääset lukemaan lisää mini.fi sivulta sähkö-MINI:stä ja löydät vinkkejä sähköauton toimintamatkan maksimointiin.


Mitäs sanot, jos MINI sähköauto liittyy näin isosti mun hyvinvoinnin palapeliin, niin mitkä vaikutukset voisi olla sulle? :)


Terveisin hyvinvointivalmentajasi,

Rebekka Jaakkola


P.S. Lisää hyvinvoinnista ja sen parantamisesta voit lukea mun parin vuoden takaisesta kirjoituksesta Kiire ei ole merkki menestyksestä, vaan elämän hallitsemattomuudesta.

119 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page